© 2013 - 2022, NorskeNettsider.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Mest populære tilbud
Spennende utvalg av maskiner på nett
Mange norske bedrifter produserer tekniske komponenter og systemer, det kan være alt fra medisinsk utstyr til skreddersydde komponenter som benyttes av olje- og gassindustrien. Disse bedriftene benytter i alt større grad avanserte CNC-maskiner, som integreres med system for programmering og styring av produksjonen.

Derfor er fresemaskiner en viktig kategori
Fresemaskiner høres kanskje ikke ut som den aller mest spennende kategorien maskiner. Likevel er denne maskintypen helt avgjørende i mange prosesser, og blant de aller mest brukte CNC-maskinene. Det som omtales som fresemaskiner faller gjerne innenfor kategoriene «milling» eller «machining» på engelsk, begreper som gir et litt bredere bilde enn bare fresing.

En moderne fresemaskin kan kort fortalt forme et stykke metall til praktisk talt hvilken som helst komponent. Det er da relevant å bruke begreper som bearbeidingssenter, bearbeidingsmaskiner eller multibearbeidingsmaskiner. Det finnes fresemaskiner i en mengde forskjellige størrelser og konfigurasjoner, og denne typen maskiner kan benyttes enten frittstående eller som en del av en større produksjonsprosess.

Skreddersydde løsninger for kunder med høye krav
Mange CNC-maskiner er hyllevare, i hvert fall i den betydning at det er mulig å velge en ferdig konfigurert maskin. Samtidig er disse produktene tiltenkt en helt spesifikk kundegruppe, selskaper som stiller høye krav til både tilpasning og støtte i etterkant.

Den store styrken til CNC-maskiner er at de kan programmeres, og det er da selvfølgelig helt avgjørende å legge til rette for at bedriften kan benytte alle muligheter fra dag én.

Oppetid er også en svært viktig faktor ved valg av CNC-maskin. Selv et kort avbrudd i produksjonen kan være kritisk, og derfor er kundene også opptatt av gode serviceløsninger og supportavtaler.

Noen maskiner selges inn med verktøybytte under drift som et fortrinn, og da sier det seg selv at avbrudd i driften ikke er ønskelig. Bedrifter som bruker CNC-maskiner har dessuten høye krav til nøyaktighet, noe som stiller ytterligere krav til maskinens ytelse over tid.
Norske Nettsider
Maskiner på nett
Annonseplass
Vibb
Artikkel
Vinn en 256 GB iPhone 14 Pro -  verdi 14.290 kr.
Få leketøy og snacks til din hund med FlinkBisk
Nye kunder får en blekkpatron eller fotopapir!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Vinn et gavekort på 10.000 til Elkjøp!