© 2013 - 2022, NorskeNettsider.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Mest populære tilbud
Gjør opptak av veien du kjører
Dagens biler er etterhvert så proppfulle av teknologi, at det nesten ikke er den ting man kan gjøre i dem. Likevel velger mange å fylle på med noen ekstra dippedutter de føler de har bruk for, som for eksempel gps for å finne frem, handsfree sett til mobiltelefonen, hvilket for øvrig er påbudt i en rekke land, også Norge, og i den senere tid også bilkameraer til å følge med på hva som skjer både i og rundt bilen. Både under kjøring og ved parkering.

Har man så valgt å sette fast alle disse dippeduttene i frontruta, risikerer man etterhvert at det blir så fullt, at det vanskeliggjør utsynet, noe som ikke bare er ulovlig, men også direkte trafikkfarlig. Heldigvis er mange av disse tingene integrert i de mest moderne bilene, man kan koble mobiltelefonen opp mot bilens interne system via blåtann, mange biler har innebygget gps, men enn så lenge, er bilkameraer ikke standard i noen biler, ikke en gang de aller nyeste.

Da er det fint man kan kjøpe bilkameraer som ikke bare er både små og enkle og montere, men det finnes også i forskjellige varianter som gjør dem svært enkle å skjule i en bil. Mange har sugekoppmontering så man kan sette dem hvor som helst i bilen, og setter man dem relativt høyt oppe midt på, skjules de greit bak speilet som allerede er der, eller man kan kjøpe et bilkamera som rett og slett erstatter dette speilet, eller festes direkte på det. For det første er disse kameraene svært elegante, de er lite synlige, og de er ikke i veien for førerens utsyn av bilen.

En del av disse speilkameraene kommer også med to linser, en foroverrettet og en bakover, slik at man også kan følge med på hva som skjer inne i bilen under kjøringen. Perfekt hvis man kanskje har lånt bort bilen, eller enda bedre, hvis den skulle bli stjålet. Når den så blir funnet igjen, har man verdens beste bevis for hvem som har stjålet den, og hvor de har kjørt. Sistnevnte spesielt, hvis man i tillegg har valgt en kameratype med innebygget gps, og er kameraet så også satt til lydopptak, har man den perfekte dokumentasjonen til en domfellelse.

Dessverre er det ingen forsikringsselskaper som ennå har fått øynene opp for mulighetene med å ha et bilkamera montert, men slik utviklingen går i andre land hvor dette er svært utbredt, er det nok bare et spørsmål om tid før det gis rabatter ved godkjent montert utstyr, og påfølgende reduksjon i ansvar, dersom et videoopptak av en hendelse viser at man selv er uten skyld i et uhell der det tidligere ville være snakk om en eventuell skylddeling.

Inntil da, er det bare om å la kameraet snurre og gå, og så får man håpe man aldri får bruk for det, til annet enn hyggelige opptak fra bilferien ned gjennom Europa, man kan nyte i fred og ro når man kommer hjem igjen.
Norske Nettsider
Vibb
Annonseplass
Artikkel om bilkamera
Vinn en 256 GB iPhone 14 Pro -  verdi 14.290 kr.
Få leketøy og snacks til din hund med FlinkBisk
Nye kunder får en blekkpatron eller fotopapir!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Vinn et gavekort på 10.000 til Elkjøp!