© 2013 - 2022, NorskeNettsider.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Mest populære tilbud
Norske Nettsider
Vibb
Annonseplass
Artikkel om spare penger
Hvorfor en solid buffer er viktig
Det er moro å spare penger, selv om det høres fryktelig kjedelig ut før man kommer i gang. Artikkelforfatter har i hvert fall denne erfaringen, og ønsker å gi deg tips til hvordan du (og din samboer) enklere kan begynne å spare til en solid buffer!

En solid buffer kan bli avgjørende viktig
Du og eventuell samboer har helt sikkert mange planer her i livet. Planer som sannsynligvis er avhengig av penger og tid.

For å nå mål, er sparing ofte en nødvendighet for de aller fleste av oss. Men kanskje enda viktigere gir en solid buffer oss en økonomisk trygghet i vanskelige tider. Dette kan være seg alt fra tap av inntekt, ødelagte hvitevarer (som har en tendens til å ha en domino-effekt) til andre uforutsette eller forutsette utgifter som gjerne kommer på samme tid.

Uten en buffer til dette, vil man måtte ty til andre og mindre behagelige metoder.

Skaff deg regningskonto!
Hvis du ikke er flink til å spare, kan man tvinge seg selv til å bli det. Jeg startet opp med en slikk og ingenting, og satte opp et budsjett med kjempeslingring. Alt vi skulle betale av regninger og faste utgifter, skulle trekkes automatisk av en felles regningskonto jeg har sammen med kjæresten min.

På våre lønningsdatoer, trekkes en fast gitt sum hver måned, slik at det vi begge har igjen, går dermed til mat, drivstoff og diverse menneskelig sløsing av penger.

Siden budsjettet har et såpass stort slingringsmonn, kommer det alltid til å "gå i pluss" hver eneste måned. Sagt med andre ord; regningskontoen bygger opp en egen buffer!

Det vi deretter har gjort, er å overføre beløpet som er over det beløpet vi mener det er kjekt å ha igjen på regningskontoen hvert kvartal. Disse pengene overføres på en høyrentekonto.

PS: nå syns jeg det å spare penger er så morsomt, at jeg har startet flere sparingsmål på egne kontoer. Jeg vil tippe at du opplever det samme! Du kan spare penger til bolig og flyttebyrå Oslo.

Denne artikkelen er skrevet av en småbarnsfar som er opptatt av at familien skal ha det godt, og en av de beste måtene å sove godt på, er å vite at man har en økonomisk trygghet, selv om man har gjeld opp til ørene.
Vinn en 256 GB iPhone 14 Pro -  verdi 14.290 kr.
Få leketøy og snacks til din hund med FlinkBisk
Nye kunder får en blekkpatron eller fotopapir!
Nå kan du få betalt for å si hva du mener.
Vinn et gavekort på 10.000 til Elkjøp!